EBRD će podržati privatni sektor u Srbiji

Bez autora
Nov 04 2011

Evropska banka za obnovu i razvoj spremna je za nastavak podrške Srbiji, posebno u realnoj ekonomiji. Evropska banka za obnovu i razvoj zainteresovana je da ubuduće prioritet podrške bude usmeren upravo privatnom sektoru, a pogotovo sektoru malih i srednjih preduzeća. Do sada je veći deo plasmana EBRD bio usmeren na infrastrukturne projekte i podršku javnim preduzećima.Razvoj i jačanje malih i srednjih preduzeća su prioritet Vlade. Za jačanje MSP sektora neohodni su stabilni i dugoročni izvori finasniranja, zbog čega je saradnja sa EBRD od izuzetnog značaja.

EBRD će podržati privatni sektor u SrbijiDirektor EBRD-a Tomas Miro izjavio je danas u Beogradu da je ta međunarodna finansijska institucija spremna za nastavak podrške Srbiji, "posebno u realnoj ekonomiji".

"Evropska banka za obnovu i razvoj zainteresovana je da ubuduće prioritet podrške bude usmeren upravo privatnom sektoru, a pogotovo sektoru malih i srednjih preduzeća", rekao je on u razgovoru sa potpredsednicom srpske vlade za privredu i regionalni razvoj Verice Kalanović.

Kako je saopštio njen kabinet, Miro je podsetio da je do sada veći deo plasmana EBRD bio usmeren na infrastrukturne projekte i podršku javnim preduzećima.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović je istakla da je razvoj i jačanje malih i srednjih preduzeća prioritet Vlade.

Ona je istakla da su za jačanje MSP sektora neohodni stabilni i dugoročni izvori finasniranja, zbog čega je saradnja sa EBRD od izuzetnog značaja.

"Intenzivniji privredni rast i zapošljavanje većeg broja ljudi su mogući samo ako jačamo ovaj sektor kome je u tom trenutku pomoć potrebna", rekla je Kalanovićeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik